Groninger: een wereldwijde partner

Posted on

Van een mondiale geschiedenis…

Al sinds 1947 is Gröninger een grote naam op vlak van transport en scheepvaart. Het bedrijf is sindsdien echter uitgegroeid tot een internationale en mondiale speler op de markt van industriële reiniging, tankreiniging, IBC– en RVS-containerreiniging. In dit artikel schetsen wij de recente internationale rol van Gröninger in de mondiale wereld van industriële reiniging.

Nederland

In Nederland is Gröninger uiteraard al lange tijd succesvol actief. In 2003 plaatste Gröninger bijvoorbeeld nog een Cleanpack bij Ablasserdam waarmee meer dan 80 tanks per dag gereinigd werden. Recent werd de tankreiniging uitgebreid met twee extra wasbanen en een nieuwe waterzuivering.

Recent nog nam rederij Vroon bovendien twee nieuwe livestock carriers in de vaart die uitgerust worden met Gröninger hogedruk units ter reiniging van de stallen en dekken. Al sinds de jaren ’90 worden deze livestock carriers uitgerust met deze apparatuur van Gröninger. Het toont de goede relatie tussen Gröninger en haar Nederlandse klanten zeer goed aan.

België

In België werd de reinigingsinstallatie van Dekker Dendermonde uitgebreid en gemoderniseerd zodat er opnieuw aan de laatste en strengste kwaliteitseisen voldaan kan worden. Deze installatie voorziet zo in vier wasbanen, die allen tegelijk kunnen reinigen en drogen. Door de tussenkomst van Gröninger voldoet deze installatie nu ook aan de strengere kwaliteits- en capaciteitsvereisten.

Azië

Onder andere in Vietnam werkt Gröninger intensief samen met Saigon Newport Corporation, de grootste container terminal operator van Vietnam. Om aan de groeiende vraag te voldoen is daar besloten de reinigingscapaciteit ter plaatse te verdubbelen. De samenwerking verliep zeer goed. Een delegatie uit Vietnam werd in Rotterdam getraind en rondgeleid om alles zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen. Intussen zijn de reinigingen operationeel en feestelijk in bedrijf genomen.

… Naar een mondiale partner

Het moge duidelijk zijn dat Gröninger uitstekende adelbrieven kan voorleggen binnen de markt van internationale industriële reiniging. De voortdurende goede samenwerking met grote internationale spelers wereldwijd getuigd van een praktijk- en kwaliteitsgerichte aanpak. Zowel in Europa als Azië streeft Gröninger dan ook voortdurend naar de best mogelijke dienstverlening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *